14e editie Grachtenfestival aan de Maas

Zondag 30 augustus is het tijd voor de 14de editie van het Grachtenfestival aan de Maas in Thorn. Dit jaar een iets vernieuwde opzet, we beginnen al in de ochtend met de tuinconcerten zodat er tijd en ruimte is voor een lunch voordat het Galaconcert in de Abdijkerk begint.

Zondag 30 augustus is het tijd voor de 14de editie van het Grachtenfestival aan de Maas in Thorn. Dit jaar een iets vernieuwde opzet, we beginnen al in de ochtend met de tuinconcerten zodat er tijd en ruimte is voor een lunch voordat het Galaconcert in de Abdijkerk begint. De middag wordt geheel volgens traditie afgesloten met een openluchtconcert van Harmonie St. Michaël van Thorn op De Abdijhof. We zijn erg blij met de muzikanten die naar Thorn komen en hopen op een mooie en muzikale dag!

Om 11:00 uur kunt u één van de twee intieme tuinconcerten bezoeken. In de tuin van Huize Thorensis (concertreeks 1) zullen Michel Marang (klarinet) en Peter van Os (accordeon) Klezmer in kleine bezetting laten horen. Feestelijk en melancholiek, maar altijd uitbundig repertoire, bestaande uit klezmer en verwante stijlen. In de tuin van Huize Salm-Salm (concertreeks 2) zullen Lidy Blijdorp (cello), Tobias Borsboom (piano) en Caroline Oosterveen (verteller) u meenemen naar het Parijs van de vorige eeuw. Al verhalend worden de stukken die gespeeld worden toegelicht.

Na de tuinconcerten is er tijd en ruimte gereserveerd voor een goed gevuld lunchbuffet in La Ville Blanche, indien u hier gebruik van wenst te maken. Zo weet u zeker dat u weer op tijd bij het volgende concert kunt zijn.

Om 13:30 uur is De Abdijkerk het podium voor het rietkwintet Calefax met mezzosopraan Cora Burggraaf. Terwijl Europa haar wonden van de Eerste Wereldoorlog likte, braken in De Verenigde Staten van Amerika de “Roaring Twenties” aan. Langzaam werd deze nieuwe manier van leven door het opkrabbelende Europa overgenomen, en halverwege de jaren twintig begonnen ook in Parijs “les années folles”. Calefax en Burggraaf schetsen een muzikaal beeld van deze bijzondere periode in de (muziek)geschiedenis.

Om 15:30 uur zal het slotconcert plaatsvinden in het openluchttheater De Abdijhof. Hier zal Harmonie St. Michaël van Thorn samen met solist Michel Marang enkele mooie stukken ten gehoren brengen.

Voor de mensen die een hapje willen eten na de concerten, bestaat er de mogelijkheid om te genieten van een drie gangen diner bij La Ville Blanche. Bij mooi weer is er een heerlijk terras.

Koop hier uw kaartjes.

Terug

home | nieuws | archief | disclaimer | contact